Meduolinis pyragas su figomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Meduolinis pyragas su figomis


INGREDIENTAI:

750 g smulkintų džiovintų įvairių vaisių (razinų, abrikosų, slyvų, greipfrutų, melionų),
100 g kapotų migdolų,
100 g smulkintų apelsinų žievelių,
200 g smulkintų džiovintų figų,
100 g smulkintų desertinių vyšnaičių,
300 g miltų,
1 šaukštelio malto cinamono,
1 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
250 g pasūdyto sviesto,
250 g rudojo cukraus,
vanilinio cukraus,
2 šaukštų skysto medaus,
4 kiaušinių,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukšto pieno,
3 šaukštų brendžio.


GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iki 140 laipsnių. 20 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. dubenyje sumaišykite džiovintus vaisius, migdolus, apelsino žievelę, figas ir vyšnias. Suberkite miltus, citrinos žievelę ir prieskonius. Kitame dubenyje ištrinkite sviestą su cukrumi, tuomet supilkite medų, suberkite vanilinį cukrų, maišant įmuškite kiaušinius, viską įmaišykite į miltų mišinį.

Piene ištirpinkite kepimo miltelius, įmaišykite į tešlą. Įpilkite brendžio, viską kruopščiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir kepkite. Iškepusį pyragą palikite atvėsti formoje. Kitą dieną išimkite iš formos. Suvyniokite į kepimo popierių ir foliją. Kasdien galite apšlakstyti brendžiu. Po kelių dienų pyragas bus skanesnis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668