500 g miltų,
225 ml pieno,
po žiupsnelį druskos ir
cinamono,
3 šaukštų cukraus,
100 g sviesto,
20 g mielių,
tarkuotos citrinos žievelės,
4 kiaušinių,
3 šaukštų medaus,
300 g sumaltų aguonų,
100 g smulkintų cukatų (galite dėti džiovintų papajų, ananasų, greipfrutų ar obuolių gabalėlių),
migdolų drožlių,
1 kiaušinio baltymo.
GAMINIMAS:
Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, įpilkite šilto pieno. Išmaišykite, palikite šiltai 15 min., kad pakiltų. Tuomet supilkite į persijotus miltus, įdėkite 50 g sviesto, įberkite 1,5 šaukšto cukraus, citrinos žievelės, druskos, įmuškite kiaušinius ir išminkykite tešlą.
30 min. laikykite šaldytuve. 125 ml pieno pavirinkite su medumi, aguonomis, cinamonu, likusiu cukrumi, sviestu, pusę kiekio cukatų. Iškočiotą tešlą supjaustykite 12 cm kraštinės kvadratais, aptepkite kiaušinio baltymu.
Ant kiekvieno dėkite aguonų įdaro, perlenkite pusiau ir užspauskite kraštelius. Gautų trikampėlių viršų aptepkite kiaušinio baltymu, apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukatais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.