T e š l a i:
3 kiaušinių,
žiupsnelis druskos,
220 g cukraus,
70 g sviesto,
60 g medaus,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
550 g miltų.
Į d a r u i:
1 l gietinės,
170 g cukraus,
7,5 g vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki purumo. Ištirpinkite medų, sviestą. Atvėsinkite, įmaišykite į kiaušinių plakinį kartu su kepimo milteliais. Maišykite ir berkite miltus. Padalykite tešlą į tris dalis. Į stačiakampę kepimo formą įklokite kepimo popieriaus, sukrėskite vieną porciją tešlos, išlyginkite ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę, kepkite 6-8 min.
Iškepkite likusius 2 lakštus. Paruoškite įdarą. Sumaišykite grietinę su paprastu ir vaniliniu cukrumi, padėkite į šaldytuvą. Kai meduolio lakštai atvės, nuimkite kepimo popierių. Kiekvieną lakštą dalykite į 3 stačiakampius - gausite 9.
Aštuonis stačiakampius aptepkite grietinės įdaru, palikite kelioms minutėms, kad lakštai sudrėktų. Ant didelio folijos lakšto atsargiai dėkite perteptus gabaliukus vieną ant kito. Paskutinį lakštą dėkite be pertepimo. Meduolį suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.