Meduoliai "Kaip devintam danguj" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Meduoliai "Kaip devintam danguj"


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
3 kiaušinių,
žiupsnelis druskos,
220 g cukraus,
70 g sviesto,
60 g medaus,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
550 g miltų.

Į d a r u i:
1 l gietinės,
170 g cukraus,
7,5 g vanilinio cukraus.


GAMINIMAS:

Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki purumo. Ištirpinkite medų, sviestą. Atvėsinkite, įmaišykite į kiaušinių plakinį kartu su kepimo milteliais. Maišykite ir berkite miltus. Padalykite tešlą į tris dalis. Į stačiakampę kepimo formą įklokite kepimo popieriaus, sukrėskite vieną porciją tešlos, išlyginkite ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę, kepkite 6-8 min.

Iškepkite likusius 2 lakštus. Paruoškite įdarą. Sumaišykite grietinę su paprastu ir vaniliniu cukrumi, padėkite į šaldytuvą. Kai meduolio lakštai atvės, nuimkite kepimo popierių. Kiekvieną lakštą dalykite į 3 stačiakampius - gausite 9.

Aštuonis stačiakampius aptepkite grietinės įdaru, palikite kelioms minutėms, kad lakštai sudrėktų. Ant didelio folijos lakšto atsargiai dėkite perteptus gabaliukus vieną ant kito. Paskutinį lakštą dėkite be pertepimo. Meduolį suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668