Kukorai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kukorai


INGREDIENTAI:

7—8 bulvės,
3 šaukštai miltų,
druskos.

Įdarui:
2—3 morkos,
1 svogūnas,
50 g sviesto,
maltų pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sugrūdamos arba sumalamos mėsmale, suberiami miltai, pasūdoma. Iš tešlos kočiojami maždaug 8 cm ilgio ir 6 cm pločio paplotėliai, ant jų dedama morkų įdaro. Kraštai užlankstomi kaip virtiniams. Kukorai dedami į riebalais išteptą skardą ir kepami krosnyje arba orkaitėje, kol gražiai pagels.
įdarui morkos išverdamos, nulupamos ir stambiai sutarkuojamos. Svogūnas susmulkinamas, pakepinamas svieste, įberiama pipirų, pasūdoma ir viskas išmaišoma.

Valgomi šilti su sviestu ir grietine pusryčiams ar pietums. Tokie kukorai verdami Kaišiadorių apylinkėse.
Kai kur (Šeduvos apylinkėse) kukorai įdaromi miežinėmis kruopomis. Stiklinė smulkių miežinių kruopų užplikoma verdančiu vandeniu, uždengiama ir paliekama pusvalandžiui. 100 g lašiniukų paspirginama su pjaustytu svogūnu, pasūdoma. Kukorai
daromi kaip virtiniai. Viršų aptepus išplaktu kiaušiniu, dedami į riebalais išteptą skardą ir kepami, kol gražiai pagels. Iškepti kukorai užpilami riebalais arba spirgučiais ir grietine. Valgoma pusryčiams ar pietums.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668