Lašišų filė (4-5 porcijoms),
6 šaukštai medaus,
2-3 šaukštai garstyčių,
1-2 valgomieji šaukštai smulkiai sutarkuotų imbierų,
augalinio (geriausia alyvuogių) aliejaus.
GAMINIMAS:
Vidutinio dydžio šviežių lašišų filė nuskalaukite šaltu vandeniu. Nusausinkite ir sudėkite į aliejumi pateptą gilią skardą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite medų, garstyčias ir šviežius imbierus. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite ant žuvų.
Pasistenkite jas gerai aptepti, nepalikdami tarpų, kitaip žuvys gali būti pernelyg sausos. Kepkite 190-200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol lašišų vidus nebebus skaidrus (tai neturėtų trukti ilgiau nei 20-25 minutes, nebent filė būtų labai stora).