500 g kiaulienos filė,
1 stiklinės džiovintų abrikosų,
žiupsnio prieskonių kiaulienai,
300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio,
rozmarinų (džiovintų arba šviežių),
1 svogūno,
0,5 stiklinės saldaus baltojo vyno,
aliejaus,
pipirų.
GAMINIMAS:
Abrikosus išmirkykite. Kiaulienos gabalėliuose įpjaukite "kišenę". Mėsą iš visų pusių gerai įtrinkite kiaulienos prieskoniais. Palaikykite šaltai 1-2 val. Tada "kišenę" prikimškite 0,5 stiklinės išmirkytų abrikosų. Mėsą apkepkite keptuvėje iš visų pusių. Atvėsinkite. Ant tešlos lakšto dėkite mėsą ir suvyniokite.
Kepsnį dėkite į riebalais pateptą kepimo indą. Viršuje tešlą šiek tiek įpjaukite, aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite rozmarinais ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 30 min. Likusius abrikosus supjaustykite, apkepkite su plonais žiedais pjaustytu svogūnu, supilkite vyną, įberkite prieskonių ir patroškinkite kelias minutes. Padažą patiekite su kepsniu.