800 g bulvių,
druskos,
pipirų,
3 svogūnų,
4 šaukštų miltų,
2 obuolių,
1 šaukšto citrinų sulčių,
600 g kepenų,
6 šaukštų sviesto,
4 šaukštų aliejaus,
200 ml pieno,
tarkuoto muskato riešuto,
petražolių papuošti.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais ir apibarstykite 2 šaukštais miltų. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite žiedais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Nuo kepenų nupjaustykite visas plėves. Kepenis supjaustykite plonais griežinėliais.
Apibarstykite pipirais ir apvoliokite likusiuose miltuose. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir kepkite kepenėles po 3-4 min. iš kiekvienos pusės. Tuomet perdėkite į lėkštę. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepinkite svogūnų žiedus 1 min. Iš keptuvės juo sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalais.
Įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir paskrudinkite obuolių žiedus iš abiejų pusių. Išvirtas bulves nusunkite, sugrūskite, sumaišykite su 2 šaukštais sviesto ir karštu pienu. Pagardinkite druska ir muskato riešutu. Kepenis apibarstykite druska ir išdėliokite lėkštėje kartu su bulvių koše, svogūnų ir obuolių žiedais. Papuoškite petražolėmis.