500 g kiaulienos šonkaulių.
M a r i n a t u i:
50 ml skysto medaus,
50 ml baltojo vyno,
50 ml vandens,
2 šaukštų sojų padažo,
1 česnako galvutės,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepti,
šviežių daržovių garnyrui.
GAMINIMAS:
Išlukštentas česnako skilteles perpjaukite perpus, suberkite ant mėsos. Sumaišykite marinatui skirtus produktus, užpilkite ant mėsos ir marinuokite mažiausiai 30 min. Tuomet iš marinato išimkite mėsą ir česnakus, nusausinkite. Marinatą atidėkite.
Įkaitintoje keptuvėje apkepkite šonkauliukus iš visų pusių. Šiek tiek pakepinkite česnakus, įpilkite marinatą ir pavirinkite, kad šiek tiek sutirštėtų. Šonkauliukus dėkite į kepimo indą, apliekite padažu su česnakais ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 10-20 min. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.