4 vištienos filė gabaliukų (po 200 g),
500 g raugintų kopūstų,
200 ml baltojo vyno,
400 ml vištienos sultinio,
3 šaukštų kubeliais pjaustyto kumpio,
1 lauro lapo,
4 kadagio uogų,
druskos,
pipirų,
8 griežinėlių rūkytos šoninės,
2 šakelių čiobrelių,
4 šaukštų sviesto,
po 200 g žaliųjų ir mėlynųjų vynuogių,
1 šaukšto medaus.
GAMINIMAS:
Į troškintuvą sudėkite kopūstus, kumpį, įpilkite vyno, 75 ml sultinio, įdėkite lauro lapą, kadagio uogų. Įberkite druskos, pipirų, uždenkite ir troškinkite 30 min. Šoninės griežinėlius išdėliokite taip, kad vienas užeitų ant kito.
Ant šoninės dėkite vištienos filė, apibarstykite čiobrelių lapeliais, druska, pipirais ir suvyniokite. Sutvirtinkite mediniais smeigtukais ir apkepkite su šaukštu sviesto. Tuomet dėkite į kepimo indą, supilkite likusį sultinį ir pašaukite į 120 laipsnių orkaitę 30 minučių.
Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir medų. Sudėkite vynuoges ir išmaišykite. Mėsos sultinį dar pavirkite, kad sutirštėtų, įdėkite likusius 2 šaukštus sviesto, įberkite druskos ir pipirų. Kai vištiena iškeps, išimkite smeigtukus, supjaustykite, patiekite su kopūstais ir vynuogėmis. Apliekite padažu.