4 vištienos filė gabalų,
2 didelių obuolių,
2 morkų,
1 paprikos,
1 svogūno,
50 g džiūvėsėlių,
maltų riešutų,
1 stiklinės pieno,
1 šaukšto miltų,
aliejaus,
druskos,
pipirų,
kapotų žalumynų,
šviežių bazilikų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite miltus ir atidėkite. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, morkas sutarkuokite stambia trintuve arba supjaustykite plonais griežinėliais, papriką - smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus, įdėkite morkas, papriką.
Įberkite druskos, pipirų ir viską pakepinkite. Sudėkite į lėkštę. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Obuolius supjaustykite tokias pat gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite vištienos filė 10 minučių.
Sudėkite obuolius, įberkite druskos, pipirų, įberkite kapotų žalumynų ir kepkite dar 4 min. Vištieną sumaišykite su kepintomis daržovėmis, sudėkite į kepimo formą, apliekite stikline šilto pieno, sumaišyto su kepintais miltais. Apibarstykite maltų džiūvėsėlių ir riešutų mišiniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 10 min. Papuoškite bazilikų lapeliais.