2 gabaliukų po 200 g upėtakio filė,
2 saujų avižinių dribsnių,
2 šaukštelių garstyčių,
druskos,
pipirų,
aliejaus,
1 citrinos,
žalumynų papuošti.
GAMINIMAS:
Kepimo skardą patepkite riebalais. Paruoškite žuvies kepsniukus: supjaustykite storesniais gabaliukais, sudėkite ant lentelės oda į apačią. Kievieną gabaliuką per visą ilgį įpjaukite iki odos ir per įpjovimą atlenkite į abi puses. Kepsniukus dėkite į skardą, apibarstykite druska, pipirais.
Kiekvieną gabaliuką aptepkite garstyčiomis. Avižinius dribsnius suberkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite. Ant kiekvieno žuvies gabaliuko berkite saują dribsnių ir paspauskite. Apšlakstykite aliejumi ir vėl paspauskite. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 10-15 min., kol dribsniai apskrus, o žuvis iškeps. Patiekite su citrinos griežinėliais ir žalumynais.