500 g menkės (tinka ir kita balta žuvis),
500 g lašišos filė,
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
500 g svogūnų,
30 g sviesto,
40 g krapų,
40 g petražolių,
1 kiaušinio,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūnus supjaustykite plonais žiedais ir apkepinkite svieste, pagardinkite druska ir pipirais, sumaišykite su smulkintais krapais ir petražolėmis. Iš sluoksniuotos tešlos iškočiokite du pailgus lakštus. Vieną lakštą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Ant tešlos dėkite lašišos filė, (galite pyragą daryti žuvies formos), apibarstykite druska ir pipirais. Ant žuvies dėkite pakepintus svogūnus, ant jų dėkite menkės filė, apibarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus užklokite antrą tešlos lakštą, užlenkite ir kraštus pakiškite po apatiniu lakštu.
(iš tešlos likučių galite padaryti žvynus, galvą su akimis, uodegą ir pelekus). Paruoštą pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 min. Galite papuoškite daržovėmis ir žalumynais. Kepintus svogūnus galite sumaišyti su stambiai tarkuotomis pakepintomis morkomis.