500 g bulvių,
4 gabaliukų jūrų ešerio filė,
2 citrinų,
200 g vyšninių pomidorų,
2 rozmarinų šakelių,
2 krapų šakelių,
1 šaukšto aliejaus,
4 šaukštų kaparėlių,
200 ml grietinėlės,
2 šaukštų garstyčių,
100 g porų,
3 šaukštų sviesto,
druskos,
pipirų,
75 ml pieno,
tarkuoto muskato riešuto.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Citrinas perpjaukite pusiau. Išspauskite iš pusės citrinos sultis. Likusias citrinas supjaustykite skiltelėmis. Žuvį apšlakstykite citrinų sultimis. Pomidorus perpjaukite perpus. Žalumynus sukapokite. Aliejų įkaitinkite keptuvėje, lengvai apkepinkite žalumynus ir kaparėlius.
1 šaukštą mišinio atidėkite. Įpilkite grietinėlę, įmaišykite garstyčias, sudėkite pomidorus. Įdėkite žuvį. Ant kiekvieno gabaliuko filė dėkite po 2 citrinų skilteles ir šiek tiek žalumynų mišinio su kaparėliais. Troškinkite 7 minutes.
Porus supjaustykite žiedais ir troškinkite su šaukštu sviesto 5 min. Įberkite druskos ir pipirų. Pieną užvirinkite su 2 šaukštais sviesto. Bulves sugrūskite, įpilkite pieną, įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto, įdėkite porus ir išmaišykite. Bulvių košę dėkite į lėkštes, ant viršaus - žuvį, apliekite padažu, įdėkite žalumynų su kaparėliais.