3 vištienos filė gabalų,
2 skiltelių česnako,
1 šaukštelio raudonėlių,
1 šaukšto citrinų sulčių,
200 g šoninės,
100 graikinių riešutų branduolių,
30 g krapų,
100 g lydyto sūrio,
1 šaukšto medaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Vištienos filė lengvai išmuškite, apibarstykite druska ir pipirais. Česnaką išspauskite, šia mase ištrinkite filė, apibarstykite raudonėliais, apšlakstykite citrinų sultimis. Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Riešutus susmulkinkite, krapus sukapokite.
Lydytą sūrį sumaigykite, sumaišykite su riešutais ir krapais. Vištienos filė išdėliokite taip, kad vienas gabaliukas šiek tiek užeitų ant kito. Ant viršaus išdėliokite sluoksnį šoninės griežinėlių, tada uždėkite įdaro, palyginkite. Vištienos filė susukite į vyniotinį, apriškite siūlu ir dėkite į skardą.
Pašaukite į 170 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 min. Nuolat laistykite nuo kepimo susidariusiu skysčiu. Vyniotinį ištraukite iš orkaitės ir aptepkite išlydytu medumi. Pašaukite į orkaitę dar 10 min. Kai vyniotinis iškeps, nukirpkite siūlus, vyniotinį supjaustykite griežinėliais. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.