500 g bet kokios žuvies filė,
stiklinės pieno arba sultinio,
1 kiaušinio,
2-3 riekelių sudžiūvusio batono,
1-2 šaukštų sviesto,
druskos,
pipirų,
maltų džiūvėsėlių.
Į d a r u i:
200 g grybų,
50 g fermentinio sūrio,
1 svogūno,
1 kietai virto kiaušinio,
petražolių,
druskos,
pipirų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Žuvies filė sumalkite, įdėkite piene išmirkyto batono, supilkite ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išsukite. Smulkiai supjaustytą svogūną ir grybus pakepinkite aliejuje, sudėkite smulkintus petražolių lapelius ir supjaustytą virtą kiaušinį. Išmaišykite.
Žuvies masę iškrėskite ant lentos, pabarstytos džiūvėsėliais, ir išplokite 1 cm storio sluoksniu. Ant viršaus dėkite grybų įdarą, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Atsargiai susukite vyniotinį, įvyniokite į foliją, užspauskite kraštus. Dėkite į kepimo indą ir pašaukite į vidutinio karštumo orkaitę. Kepkite apie 30 min. Patiekite su virtomis bulvėmis arba ryžiais ir daržovėmis.