1 kg menkių arba jūrų lydekų filė,
miltų,
aliejaus,
druskos,
pipirų.
M a r i n a t u i:
100 ml acto,
100 ml pomidorų padažo,
3 morkų,
1 rūgštesnio obuolio,
petražolės šaknies,
2-3 svogūnų,
aliejaus,
žiupsnelio cinamono,
10 juodųjų pipirų žirnelių,
3 laurų lapelių,
4 gvazdikėlių,
2 kvapiųjų pipirų,
petražolių lapelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvį supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Juos apibarstykite druska, pipirais, apvoliokite miltuose ir iškepkite su aliejumi ant kaitrios ugnies, kad gražiai apskrustų. Atvėsinkite. Paruoškite marinatą.
Petražolės šaknį ir svogūnus susmulkinkite morkas bei obuolį sutarkuokite stambia tarka.
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite morkas, petražolės šaknį, po kelių minučių berkite svogūnus, o kai jie pasidarys skaidrūs - ir obuolius. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 - 15 minučių.
Pabaigoje įdėkite pomidorų padažo, suberkite prieskonius, uždenkite ir troškinkite dar 10 min. Įpilkite acto, stiklinę virinto vandens, berkite smulkintus petražolių lapelius, užvirinkite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Atšaldytą marinatą palikite ant žuvies ir 1-2 dienoms padėkite į šaldytuvą.