1 puodelio sezamo sėklų,
3 šaukštų cukraus,
3 šaukštų medaus.
GAMINIMAS:
2 lakštus kepimo popieriaus patepkite riebalais. Keptuvėje 5-7 min. kepinkite sezamo sėklas ant vidutinės ugnies. Nedidelėje keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinkite medų kartu su cukrumi. Kai masė sutirštės, suberkite sezamų sėklas, gerai išmaišykite. Masę sukrėskite ant vieno kepimo popieriaus lakšto.
Uždenkite antruoju lapu riebalais pateptą pusę į apačią. Iškočiokite 0,6 cm storio paplotį. Tuomet nuimkite viršutinį popierių. Paplotį aštriu peiliu supjaustykite 2,5 cm kvadratėliais. Palikite atvėsti ir sustingti. Tokius saldainius galite gaminti ir iš saulėgrąžų.