140 g mėgstamų riešutų,
120 g trapių sausainių,
55 g cukraus pudros,
2 šaukštų kakavos miltelių,
2 šaukštų sirupo,
60 ml romo.
Šokoladiniam g l a i s t u i:
260 g šokolado,
2 šaukštų (25 g) sviesto,
smulkiai kapotų riešutų.
GAMINIMAS:
Riešutus pakepinkite keptuvėje arba orkaitėje ir labai smulkiai sukapokite. Suberkite į dubenį. Sausainius sumalkite ir suberkite į dubenį su riešutais, Dėkite kakavos miltelius, cukraus pudrą ir viską išmaišykite. Supilkite romą, sirupą ir išmaišykite. Jei reikia, įpilkite dar romo. Masę atšaldykite.
Padarykite maždaug 2,5 cm skersmens rutuliukus. Dėkite juos į šaldytuvą kelioms valandoms. Paruoškite šokolado glajų. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Kiekvieną rutuliuką įmerkite į šokoladą ir dėkite ant kepimo popieriaus ir apibarstykite riešutais. Bučinukus dėkite į šaldytuvą atšalti.