4 riekelių baltos sumuštinių duonos,
100 ml pieno,
svogūno,
350 g maltos vištienos,
kiaušinio,
žiupsnelio tarkuotų apelsino žievelių,
šaukšto citrinos sulčių,
pagal skonį druskos bei
pipirų,
paukštienos sultinio.
P a d a ž u i:
šaukšto sviesto,
šaukšto miltų,
100 ml pieno,
2 šaukštų konservuotų kaparėlių,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Sumuštinių duonos riekeles (be plutelių) išmirkykite piene. Išgriebus nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Paruoštus produktus sudėkite į dubenį su malta vištiena.
Įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotas apelsino žieveles, supilkite citrinos sultis, pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų pipirų ir aliejumi pateptomis rankomis suformuokite kukulius.
Sudėkite kukulius į puodą, užpilkite vištienos sultiniu (jis turi kukulius semti). Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite miltus. Supilkite pašildytą pieną ir kaitinkite, kol masė taps vienalytė. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite kaparėlius ir dar porą minučių pakaitinkite.