1/2 kg varškės,
2 ir 1/2 stiklinės miltų,
100 g sviesto,
3 kiaušinių,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 ir 1/2 šaukšto spirito arba acto,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
aliejaus kepti,
stiklinės cukraus pudros,
2 šaukštų citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite, varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi, margarinu, kepimo milteliais ir spiritu arba actu. Tešlą iškočiokite ne itin plonai, stikline išspauskite apskritimus, o viduryje išspauskite mažesnes skylutes.
Paruoštas spurgas dėkite į įkaitintą aliejų ir vartant išvirkite. Išėmus dėkite ant popierinės servetėlės, kad nutekėtų riebalai Cukraus pudrą sumaišykite su citrinų sultimis, šlakeliu vandens ir gauta mase apšlakstykite spurgas.