300 g džiovintų vaisių,
130 ml pieno,
250 g miltų,
1 šaukšto sviesto,
1 kiaušinio,
120 g cukraus,
žiupsnelio druskos,
1,5 šaukštelio sausų mielių,
aliejaus kepti,
1/2 stiklinės cukraus.
GAMINIMAS:
Mėgstamus džiovintus vaisius supjaustykite. Pieną vos pašildykite, įmeskite sviestą ir ištirpinkite. Kiaušinį išplakite su druska, 80 g cukraus, suberkite mieles ir užpilkite prieš tai pasiruoštu pieno mišiniu. Įplakite miltus, suminkykite tešlą. Ją įdėkite į sviestu išteptą indą, uždenkite ir maždaug 1 val. palaikykite šiltai, kad iškiltų.
Iškočiokite tešlos lakštą, išspauskite nedidelius tešlos skridinėlius. Į kiekvieno vidurį įdėkite šiek tiek smulkintų abrikosų, apibarstykite trupučiu cukraus. Tešlos kraštus gerai užspauskite ir suformuokite apvalias spurgas. Jas pavartant virkite įkaitintame aliejuje po 2-3 min., iš abiejų pusių. Išvirusias spurgas išgriebkite iš aliejaus, nuvarvinkite ir dar karštas apibarstykite cukraus pudra.