600 g varškės,
2 stiklinės juodos duonos trupinių,
50 g sviesto,
6 kiaušiniai,
4 šaukštai miltų,
1,5 stiklinės cukraus,
300 g grietinės,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
truputis druskos,
cinamono,
1 citrina,
1/2 stiklinės migdolų plokštelių.
GAMINIMAS:
Varškę sutrinkite, maišydami įberkite cukrų bei vanilinį cukrų, įdėkite grietinę, trynius, nutarkuotą citrinos žievelę, 1/2 citrinos sultis, truputį druskos. Gerai išmaišę, dalimis dėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei plaktą grietinėlę (tai vieno, tai kito). Sudėkite plaktus baltymus.
Skardą palaistykite ištirpintu sviestu, tolygiai paskirstykite į stiklinę duonos trupinių, pabarstykite cinamonu, supilkite varškės masę . Viršų pabarstykite duonos trupiniais, migdolų plokštelėmis. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apkepas gražiai apskrus.