1 kg žalių bulvių,
3-4 virtos bulvės,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkinius. Virtos bulvės sugrūdamos.
Virtos, žalios bulvės, krakmolas sumaišoma, pasūdoma ir gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, kraštai gerai užspaudžiami ir padaromi pailgi kukuliai. Jie sudedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20-25 min, atsargiai pamaišant.
Pastabos:
Didžkukuliai - visoje respublikoje mėgstamas valgis. Jie verdami su įvairiais įdarais: mėsos, rūkyto kumpio, spirgučių, varškės, grybų.