T e š l a i:
500 g miltų,
30 g presuotų mielių,
200 ml pieno,
80 g cukraus,
2 kiaušinių,
100 g sviesto,
druskos.
Į d a r u i:
300 g varškės,
30 g sviesto,
100 g cukraus,
kiaušinio,
šaukšto krakmolo,
150 g maltų aguonų,
50 g cukraus,
150 ml pieno,
šaukšto maltų džiūvėsėlių,
0,5 stiklinės tirštos uogienės (nebūtinai),
kiaušinio trynio.
GAMINIMAS:
Mieles ištirpinkite nedideliame kiekyje šilto pieno. Įmaišykite po šaukštą cukraus ir miltų. Miltus persijokite, suberkite į didesnį indą, padarykite viduryje duobutę ir supylus paruoštas mieles palaikykite 10 minučių. Sviestą ištirpinkite.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Į miltus supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą ir suminkykite tešlą. Ją uždenkite ir pastačius šiltai leiskite pakilti. Įdarui skirtą sviestą suplakite su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Sudėkite varškę, krakmolą ir viską gerai išmaišykite.
Baltymą išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į paruoštą varškę. Aguonas sumaišykite su cukrumi, 150 ml pieno ir šaukštu džiūvėsėlių, pakaitinkite, kol masė sutirštės, ir atšaldykite.
Iš mielinės tešlos padarykite plokščias apvalias bandeles. Ant jų viršaus dėkite varškės, aguonų įdaro, viduryje uždėkite po šaukštelį uogienės (nebūtinai).