Aguonų ritinėliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aguonų ritinėliai


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
500 g virtų sutarkuotų bulvių,
200 g tirpinto sviesto arba margarino,
200 g cukraus,
550 g kvietinių miltų,
2 kiaušinių,
1 pakelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
tarkuoto citrinos žievelės geltonio.

Į d a r u i:
200 ml pieno,
100 g cukraus,
50 g slyvų džemo,
1 pakelio vanilinio cukraus,
žiupsnelio cinamono,
tarkuotos citrinos žievelės,
1 kiaušinio,
350 g maltų aguonų.


GAMINIMAS:

Paruoškite tešlą: į dubenį sudėkite bulves, sviestą (arba margariną), cukrų, kiaušinius, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska bei tarkuota citrinos žievele, ir viską suminkykite. Paruoškite įdarą: į puodą supilkite pieną, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, žieveles bei cinamoną, užvirinkite ir nukaiskite. Sudėkite permaltas aguonas, džemą, gerai išmaišykite ir atvėsinkite.

Tešlą padalykite į tris dalis ir iškočiokite 30x40 cm dydžio lakštus. Kiekvieną lakštą aptepkite aguonų įdaru ir susukite nuo dviejų priešingų kraštų centro link. Vandenyje suvilgytu peiliu supjaustykite suktinius 5 cm storio ritinėliais. Sudėkite juos į riebalais išteptą kepimo skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir ištepkite iš anksto įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje 20-25 min. Prieš patiekiant atvėsinkite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668