T e š l a i:
200 g sviesto,
kiaušinio,
100 g cukraus,
300-350 g miltų.
Į d a r u i:
stiklinės razinų,
500 g varškės,
citrinos,
2 kiaušinių,
200 g cukraus,
2 šaukštų krakmolo,
3 obuolių.
P a p u o š t i:
200 ml grietinėlės,
2 šaukštų cukraus,
0,5 kondensuoto pieno,
7-8 šaukštų aguonų.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų paruoškite trapią tešlą ir 30 min. palaikykite šaltai. Varškę ir citriną sumalkite mėsmale. Į varškę įmuškite kiaušinius, įmaišykite cukrų, krakmolą ir razinas. Aguonas sumaišykite su kondensuotu pienu. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite 7 mm storio lakštą ir įklokite į sviestu pateptą kepimo formą.
Supilkite varškę. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Obuolių skilteles žiedu sudėkite ant varškės ties viduriu. Pyragą papuoškite aguonų ir kondensuoto pieno mišiniu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Iškepusį ir atvėsusį pyragą papuoškite plakta pasaldinta grietinėle.