20 g mielių,
150 ml pieno,
75 g sviesto,
350 g miltų,
3 šaukštų cukraus,
1 kiaušinio,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
150 g lazdyno arba graikiškų riešutų,
1 kiaušinio trynio,
100 g cukatų,
2 šaukštų jogurtinės grietinės,
1 šaukšto cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Šiltame piene ištirpinkite mieles. Sviestą išlydykite karšto vandens vonelėje ir padėkite atvėsti. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus su žiupsneliu druskos ir ištirpintomis mielėmis, sudėkite cukrų, sviestą, kiaušinį, vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir viską gerai išmaišykite.
Tešlą uždenkite audiniu ir 45 min. padėkite šiltai, kad tešla pakiltų. Dubenyje sumaišykite smulkintus riešutus su cukatomis. Pakilusią tešlą iškočiokite 50x30 dydžio formos, sutepkite vandeniu, ant viršaus sudėkite riešutus su cukatomis ir susukite. Gautą suktinį supjaustykite į 10 gabaliukų.
Sudėkite į riebalais išteptą formą vieną šalia kito ir padėkite 30 min. pastovėti. Kiaušinio trynį išplakite su jogurtine grietine ir ištepkite pyrago paviršių. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pyragą kepkite apie 25-30 min. Iškepus palaukite kol atvės, išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.