500 g miltų,
40 g mielių,
250 ml pieno,
100 g sviesto,
100 g razinų,
75 g cukraus,
1 kiaušinio,
200 g skaldytų migdolų,
30 g rudojo cukraus,
50 ml natūralaus jogurto,
2 šaukštelių cinamono,
1 kiaušinio trynio,
30 g sezamo sėklų,
druskos.
GAMINIMAS:
Puode lengvai pakaitinkite pieną, suberkite mieles ir pamaišykite, kol ištirps, po to įberkite keletą šaukštų miltų, pamaišykite ir padėkite 15 min. į šiltą vietą. Paskui suberkite likusius miltus, 1/2 sviesto, cukrų, žiupsnelį druskos, įkulkite kiaušinį ir viską išmaišykite.
Tešlą padėkite 45 min., kad pakiltų. Migdolus, razinas, rudąjį cukrų, jogurtą ir cinamoną išmaišykite indelyje. Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite 1/2 cm storio sluoksniu. Aštriu peiliu tešlą supjaustykite 5 cm pločio ir 30 cm ilgio juostomis ir jas patepkite likusiu ištirpintu sviestu.
Paruoštą įdarą dalimis dėkite į juostelių centrą, gražiai suvyniokite ir susukite į sraigę. Paruoštas bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų patepkite kiaušinio trynio plakiniu, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.