750 g obuolių,
500 g miltų,
250 ml pieno,
40 g mielių,
po 50 g cukraus ir
sviesto,
4 kiaušinių trynių,
1 kiaušinio baltymo,
žiupsnelio druskos,
po 1 šaukštą cukraus,
cinamono,
aliejaus ar kitų riebalų kepti.
GAMINIMAS:
Šiltame piene ištirpintas mieles supilkite į duobutę miltuose, įberkite žiupsnelį cukraus, apibarstykite miltais. Uždengus indą palaikykite 30 min., suberkite likusį cukrų, druską, sudėkite sviestą, įmaišykite trynius ir suminkykite tešlą. 30 min. palaikykite ir dar sykį išminkykite.
Iškočiokite stačiakampį lakštą. Viršuje paskleiskite kubeliais susmulkintus obuolius. Lakšto kraštus aptepkite kiaušinio baltymu, susukite volelį, supjaustykite skersai 2 cm storio riekelėmis ir palikite 1 val. pakilti. Įkaitintuose riebaluose iškepkite bandeles, apibarstykite cukrumi bei cinamonu.