K a r a m e l i n i a m s obuoliams:
170 g cukraus,
3 obuolių.
P y r a g u i:
150 g miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
1 šaukštelio malto cinamono,
170 g sviesto,
170 g cukraus,
4 kiaušinių,
4 šaukštų smulkintų migdolų plokštelių,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto.
GAMINIMAS:
Ruošiant karamelinius obuolius į keptuvę suberkite cukrų, įpilkite 6 šaukštus vandens ir ant lengvos ugnies palaukite kol ištirps cukrus, po to padidinkite ugnį ir truputį pavirinkite, kol cukrus susikaramelizuos ir bus gražios aukso spalvos. Karamelę perpilkite į kepimo indą išteptą riebalais, o ant viršaus sudėkite nuplautus ir skiltelėmis pjaustytus obuolius.
Pyragui į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, po to sudėkite likusius ingredientus ir išmaišytą tešlą sukrėskite ant obuolių. Pyragą pašaukite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 1 val. 20 min. Iškepus palaukite keletą minučių, perdėkite į lėkštę ir į stalą patiekite su grietinėle ir pabarstyta cinamonu.