Pusmarškonė košė receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pusmarškonė košė


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

1/2 kg bulvių,
1/2 stiklinės ruginių ar kvietinių miltų,
1/2 l. pieno,
100 g lašinių,
1 svogūnas,
1 šaukštas grietinės,
druskos.

GAMINIMAS:

Bulvės nuskutamos, supjaustomos į 3—4 dalis ir verdamos. Išvirusios nusunkiamos ir sugrūdamos, supilamas karštas pienas, suberiami miltai (geriau ruginiai) ir maišant dar pavirinama, kol pranyks miltų kvapas, pasūdoma.

Lašinukai smulkiai supjaustomi, paspirginami, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, supilama grietinė, dar pakaitinama ir tuo padažu užpilama košė.

Valgoma su rūgusiu pienu vakarienei. Vietoj lašinių kartais dedama silkė. Silkė išvaloma, išimami kaulai, supjaustoma gabaliukais, susmaigstoma į karštą košę. Tai žemaičių valgis.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668