T e š l a i:
200 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
po 100 g sviesto ir
cukraus,
1 kiaušinio.
K r e m u i:
1 kg liesos varškės,
225 g cukraus,
6 kiaušinių trynių,
200 g grietinėlės,
2 vanilinio pudingo miltelių,
1 pakelio vanilinio cukraus,
150 g sviesto arba margarino,
100 ml pieno,
pusės citrinos sulčių,
6 kiaušinių baltymų.
GAMINIMAS:
Iš miltų, kepimo miltelių, sviesto, cukraus ir kiaušinio suminkykite tešlą, įklokite į riebalais išteptą torto formą (28 cm skersmens) ir pakelkite kraštus. Palikite šaltoje vietoje. Varškę ištrinkite su cukrumi ir tryniais, suberkite vanilinį cukrų ir vanilinio pudingo miltelius.
Šiltame piene ištirpinkite margariną, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į kremą. Įpilkite citrinos sultis. Vieną po kito atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus gritinėlę ir baltymus. Kremą tolygiai paskirstykite ant tešlos ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 90 minučių.