T e š l a i:
350 g miltų,
1 kiaušinio,
2/3 stiklinės pieno,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
600 g mėlynių,
50 g džiūvėsėlių,
šaukštelio cukraus,
sviesto užpilui,
200 ml grietinės.
GAMINIMAS:
Įdarui uogas užpilkite džiūvėsėliais ir cukrumi. Tešlai miltus suberkite į dubenį, supilkite pieną, įberkite druskos ir įmuškite kiaušinį. Suminkykite tešlą. Iškočiokite 3 mm storio blyną. Stikline išspauskite apskritimus, dėkite įdaro.
Lenkite perpus ir gerai užspauskite kraštus. Užvirinkite 2 l vandens ir truputį pasūdykite. Virtinius meskite į vandenį porcijomis. Virkite dar 1-2 min. jiems iškilus į vandens paviršių. Patiekite su lydytu sviestu ir grietine.