500 g bulvių,
130 g kvietinių miltų,
5 kiaušinių trynių,
16 nedidelių slyvų (arba abrikosų),
16 kubelių rafinuoto cukraus,
šaukšto kokosų riešutų drožlių,
100 g sviesto,
8 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
400 ml obuolių sidro,
po 0,5 šaukštelio cinamono ir
tarkuotos citrinos žievelės,
1,5 šaukšto krakmolo,
3 šaukštų šalto vandens,
2 šaukštų cukraus.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite, neskustas išvirkite, nulupkite ir sugrūskite. Į atvėsusią bulvių masę įdėkite 3 trynius, suberkite miltus ir išminkykite. Padarykite iš tešlos volelį ir supjaustykite į 16 dalių. Išimkite iš slyvų kauliukus ir įdėkite į jas po cukraus kubelį.
Tešlos gabalėlius suplokite, uždėkite ant jų po slyvą, suformuokite kukulaičius ir išvirkite. Išgriebtus, nuvarvintus kukulaičius išvoliokite svieste pakepintuose džiūvėsėliuose.
Išvirkite padažą: į sidrą suberkite cukrų, cinamoną, citrinos žievelę ir užvirinkite. Krakmolą sumaišykite su vandeniu ir supilkite į sidrą. Maišant kaitinkite, kol padažas sutirštės. Kai padažas užvirs dar kartą, nukelkite puodelį nuo viryklės.
Maišant supilkite išplaktus dviejų kiaušinių trynius. Supilkite padažą į lėkštes, sudėkite kukulaičius ir pabarstykite riešutų drožlėmis.