T e š l a i:
350 g miltų,
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
1,5 stiklinės biriai virtų grikių kruopų,
150 g rūkytos šoninės su lašinukais,
2 svogūnų,
1 šaukšto smulkintų petražolių lapelių,
po žiupsnelį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų sviesto.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su kiaušinio plakiniu, druska, trupučiu vandens ir išminkykite elastingą, vienalytę, prie rankų nelimpančią tešlą. Nedideliame kiekyje vandens išvirtas kruopas sumaišykite su kietai išvirtu ir sukapotu kiaušiniu bei smulkiai supjaustyta su kapotais svogūnais pakepinta šonine.
Įberkite pagal skonį druskos, pipirų. Tešlą plonai iškočiokite, iš jos lakšto išspauskite nedidelius apskritimus. Ant jų dėkite košės įdaro, sulenkite ir gerai užspaudykite kraštus. Sumeskite į verdantį pasūdytą, tačiau nekunkuliuojantį vandenį. Kai koldūnai iškils, išgriebkite, nuvarvinkite ir apkepinkite įkaitinkite svieste, kol gražiai apskrus.