250 ml pieno,
125 ml aguonų,
500 ml kvietinių miltų,
2,5 šaukštelio kepimo miltelių,
0,25 šaukštelio druskos,
175 ml pašildyto sviesto,
375 ml smulkaus cukraus,
2 šaukštelių vanilės ekstrakto,
3 didelių kiaušinių.
G l a j u i:
225 ml minkštos saldžios grietinėlės sūrio,
4 šaukštų pašildyto sviesto,
625 ml cukraus miltelių,
2 šaukštelių vanilės ekstrakto,
3 šaukštų aguonų.
GAMINIMAS:
Pieną užvirinkite puodelyje ant mažos ugnies. Nukaiskite, įmaišykite aguonas ir palikite ataušti. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais dvi 20 cm skersmens apskritas kepimo skardas. Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į vidutinio dydžio dubenį.
Dideliame dubenyje maišykle vidutiniu greičiu plakite sviestą, 310 ml cukraus ir vanilę, kol cukrus visiškai ištirps ir tyrė taps vientisa. Lėtai įmaišykite miltus ir kitus sausus priedus, pakaitomis vis įpilkite po truputį pieno ir įberkite aguonų. Atskirai dideliame dubenyje vidutiniu greičiu suplakite kiaušinių baltymus, kol suputos.
Plakite dideliu gričiu, suberkite likusius 60 ml cukraus ir plakite, kol baltymai taps purūs. Suplaktus baltymus pamažu įmaišykite į tešlą. Po pusę tyrės supilkite į kepimo skardas. Kepkite 30-40 minučių, kol į pyrago vidurį įsmeigtas krapštukas bus švarus. Išimkite iš orkaitės ir palikite pyragą ataušti 10 minučių.
Iškratykite pyragą ant grotelių ir visiškai ataušinkite. Paruoškite glajų: maišykle vidutiniu greičiu suplakite sūrį, sviestą, cukraus miltelius ir vanilę, kol tyrė taps tąsi. Vieną pyrago paplotį padėkite ant lėkštės, kurioje jį patieksite. Užtepkite ant papločio trečdalį glajaus ir užklokite kitu papločiu.
Likusiu glajumi aptepkite pyrago viršų ir šonus, papuoškite viršų aguonomis. Jei norite aguonas išberkite simetriškomis juostomis, naudokitės iš kietesnio popieriaus juostelių sumeistrauta forma.