1 kg bulvių,
2 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
300 g varškės,
1 šaukštelis susmulkinto peletrūno,
50 g lašinių,
1 šaukštas grietinės,
100 g sviesto,
truputis cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuskustos bulvės sutarkuojamos, truputį nusunkiamos, užpilamos verdančiu pienu, supilami paspirginti lašiniukai, pasūdoma ir viskas gerai sumaišoma.
Varškė sumalama mėsmale arba gerai ištrinama, supilama grietine, suberiamas peletrūnas, įmušami kiaušiniai, įberiama truputis cukraus ir druskos. Viskas gerai sumaišoma. Į riebalais išteptą skardą krečiama sluoksniais bulvių tarkiniai ir paruošta varškė. Kepama orkaitėje 1 val.
Valgoma su tirpintu sviestu pietums.