T e š l a i:
300 g miltų,
100 g sviesto,
3 šaukštai vandens,
žiupsnelis druskos.
Į d a r u i:
svogūnas,
6 česnako skiltelės,
2 pomidorai,
geltona saldžioji paprika,
šaukštas aliejaus,
50 ml pomidorų tyrės,
stiklinė tarkuoto brandinto sūrio,
gabalėlis mėlynųjų pelėsių sūrio,
šaukštelis čiobrelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Gabalėliais supjaustytą sviestą sumaišykite su miltais ir druska. Supilkite vandenį. Užminkykite kietą tešlą, įvyniokite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve. Nulupkite ir plonais griežinėliais supjaustykite svogūną. Papriką supjaustykite žiedeliais, pomidorus-griežinėliais. Iš tešlos iškočiokite stačiakampį, išklokite juo kepimo skardą, dugną subadykite šakute.
Kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10 min. Ant apkepto pyrago pagrindo užtepkite pomidorų tyrės, pabarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus išdėliokite svogūnų, paprikų ir pomidorų griežinėlius, česnakų skilteles, užberkite čiobrelių. Kepkite orkaitėje apie 10-15 min. Baigiant kepti ant viršaus užtrupinkite mėlynųjų pelėsių sūrio.