Lazanijos lakštų,
2 baklažanai,
druskos ir
aliejaus.
Pomidorų p a d a ž u i:
nedidelis svogūnas,
skiltelė česnako,
800 ml savose sultyse konservuotų pomidorų be odelių,
stiklinė baltojo sauso vyno,
šaukštas sviesto,
šaukštas pomidorų padažo,
prieskoninių žolelių,
druskos ir
pipirų.
Sūrio p a d a ž u i:
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
600 ml pieno,
pusė puodelio tarkuoto parmezano,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Baklažanus supjaustykite maždaug 3 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 20 min pastovėti. Nusausinkite griežinėlius popieriniu rankšluoščiu. Paruoškite pomidorų padažą. Įkaitintame svieste trumpai apkepkite smulkintus svogūnus ir česnaką, sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus, įmaišykite pomidorų padažą, supilkite vyną.
Troškinkite ant silpnos ugnies, kol sukris pomidorų gabalėliai-apie 20 min. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis: bazilikais, raudonėliais, mairūnais. Lazanijai reikės maždaug 800 ml pomidorų padažo. Iš nurodytų produktų paruoškite sūrio padažą. Baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.
Kepimo indo dugną ištepkite pomidorų padažu, dėkite sluoksnį lazanijos lakštų, užtepkite pomidorų padažo, išdėliokite baklažanų griežinėlius, apšlakstykite sūrio padažu. Dėkite sluoksniais ingredientus, kol indas bus pilnas. Viršutinį lazanijos lakštų sluoksnį užtepkite sūrio padažu. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol suminkštės makaronų lakštai-apie 30 min.