Lazanijos lakštų,
500 g apvirtų krevečių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
nedidelis svogūnas,
skiltelės česnako,
druskos ir
šviežiai maltų pipirų.
Bešemelio p a d a ž u i:
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai sviesto,
600 ml pieno,
šaukštas pesto padažo,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite smulkintus svogūnus ir česnaką, sudėkite krevetes, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Nekepkite labai ilgai, antraip krevetės taps kietos. Iš nurodytų produktų paruoškite bešemelio padažą, pabaigoje įmaišykite šaukštą pesto padažo.
Stiklinio kepimo indo dugną patepkite padažu, išdėliokite lazanijos lakštus, ant viršaus užkrėskite padažo, tolygiai paskirstykite, išdėliokite apkeptas krevetes, vėl dėkite sluoksnį lakštinių ir t.t. Kepkite lazaniją 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-30 min.