650 g vištų kepenėlių,
300 g kiaulienos,
350 g veršienos,
1 šaukšto sviesto,
5 kiaušinių,
3/4 stiklinės tirštos grietinės,
2 svogūnų,
1 česnako skiltelės,
1/2 stiklinės sauso raudonojo vyno,
3 šaukštų krakmolo,
1 šaukštelio maltų muskatų riešutų,
riebalų formai ištepti,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Išpjaustykite kepenėlėse esančias gyslas. Kepenėles nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, 10 min. pakepinkite keptuvėje idėjus šaukštą sviesto, išimkite ir užpilkite vynu. Nuplautą kiaulieną bei veršieną supjaustykite gabalėliais. Keptuvėje su likusiais riebalais užvirinkite 1/2 stiklinės vandens, 20 min. patroškinkite mėsą, išimkite, nuovirą palikite. Svogūnus ir česnakus sukapokite ir išmaišykite su druska.
Mėsą permalkite mėsmale tris kartus, kepenėles kartu su svogūnais bei česnakais - vieną kartą. Į mėsos ir kepenėlių masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite, suberkite krakmolą, supilkite grietinę bei šiek tiek nuoviro iš keptuvės (masė turi būti ganėtinai tiršta). Pagardinkite druska, pipirais, muskatų riešutais ir dar kartą gerai permaišykite. Pašteto masę sukrėskite į riebalais išteptą formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val.