Po 300 g veršienos ir vištienos,
300 g liežuvio (jaučio ar kiaulės),
300 g kiaulienos,
po 1 didelį svogūną ir
morką,
laurų lapelių,
pipirų,
kmynų grūdelių,
20 g želatinos,
2-3 skiltelių česnako,
5 petražolių šakelių.
GAMINIMAS:
Visą mėsą išvirkite vandenyje (nepamirškite nugraibyti susidariusių putų). Virimo laikui įpusėjus, sudėkite nepjaustytus morką, svogūną, įberkite prieskonių. Išvirusią mėsą bei morką išgriebkite iš puodo, sultinį perkoškite, įmaišykite į jį nedideliame kiekyje vandens išbrinkintą želatiną.
Mėsą supjaustykite šiaudeliais, morką - skridinėliais. Mėsą sudėkite į formeles, viršų apibarstykite labai smulkiai sukapotu česnaku, morkų skridinėliais, petražolių lapeliais, palaukite, kol atauš, ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.