1 vištos krūtinėlė,
1 pakelis mažų mocarelos rutuliukų,
2 saujos traškiųjų salotų,
1 pomidoras,
1 agurkas,
1 mėlynasis svogūnas,
1 sauja batono skrebučių,
vištienos prieskonių,
alyvuogių aliejaus.
P a d a ž u i:
2 česnako skiltelės,
2 šaukštai kapotų petražolių,
druskos,
majonezo,
citrinų sulčių,
vandens.
GAMINIMAS:
Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir, pabarstę vištienos prieskoniais, palaikykite 30-40 min. Paruoškite skrebučius: kubeliais supjaustytas batono riekeles pakepinkite su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Į salotoms skirtą lėkštę sudėkite suplėšytas salotas, skiltelėmis supjaustytą pomidorą, agurką ir pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Tada suberkite ir alyvuogių aliejuje pakepintus vištienos gabalėlius. Ant viršaus uždėkite mažų mocarelos rutuliukų ir viską apšlakstykite padažu.
Padažą gaminkite taip: išspauskite česnakus, įberkite smulkiai sukapotų petražolių, druskos, įdėkite majonezo, įspauskite citrinos sulčių, įpilkite truputį vandens ir viską gerai išmaišykite.