400 g krevečių,
1 šaukštas alyvuogių,
aliejaus,
2 česnako skiltelės,
2 šaukštai sojų padažo,
1 šaukštelis cukraus,
1 stiklinė vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytų baravykų,
2 saujos traškiųjų salotų,
2 pomidorai,
1 agurkas,
2 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas raudonojo vyno acto,
žiupsnelis rozmarino,
druskos,
pipirų,
prieskoninių žolelių.
GAMINIMAS:
Krevetes 2 val mirkykite iš alyvuogių aliejaus, česnakų, sojų padažo ir cukraus paruoštame marinate. Į šį marinatą galima įdėti 1 susmulkintą aitriąją papriką. Įkaitinkite orkaitę įjungę kepintuvo funkciją, patepkite skardą aliejumi ir ant jos išdėliokite krevetes, grybus, stambiai supjaustytus pomidorus.
Pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Krevetes po 3-5 min. išimkite, o grybus ir pomidorus dar pakepkite 5 min. Lėkštėje išdėliokite salotas, ant jų sudėkite pjaustytus agurkus ir keptus pomidorus, grybus bei krevetes. Iš aliejaus, acto ir rozmarino pagaminkite padažą ir juo apšlakstykite salotas.