400 g žuvų,
majonezo,
krapų,
žaliųjų citrinų sulčių,
pipirų,
druskos,
džiūvėsėlių,
2 saujos salotų lapų,
1 morka,
5 ridikėliai,
6-8 žaliosios alyvuogės.
P a d a ž u i:
1 šaukštas garstyčių,
1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1-2 šaukštai uogų (pvz., aviečių),
acto.
GAMINIMAS:
Žuvis supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, krapais, pašlakstykite citrinų sultimis, negausiai patepkite majonezu ir marinuokite apie 20 min. Tada kiekvieną gabaliuką pavoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į foliją išklotą skardą. Keokite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min.
Kol žuvų gabalėliai keps, suplėšykite salotų lapus, sumaišykite su griežinėliais supjaustytais ridikėliais ir sutarkuota morka. Sudėkite į lėkštę. Alyvuoges perpjaukite į dvi ar tris dalis. Padažui skirtus komponentus labai gerai suplakite. Ant salotų sudėkite iškepusius žuvų gabaliukus, apšlakstykite padažu ir užberkite alyvuoges.