1 kg žuvų (tinka strimėlės, stauridės, unguriai),
30 g kvietinių miltų,
3-5 g morkų,
po 100 g petražolių gumbų,
aliejaus,
po 3-4 svogūnus ir
laurų lapus,
150 ml pomidorų tyrės,
60 ml žuvų sultinio,
200 ml vyno arba obuolių acto,
1 citrinos,
po žiupsnį cukraus,
druskos,
juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų žirnelių,
gvazdikėlių,
cinamono,
prieskoninių žalumynų papuošti.
GAMINIMAS:
Žuvų filė atskirkite nuo kaulų ir padėkite šaltai. Iš žuvų kaulų išvirkite sultinį, po to perkoškite. Nuvalytas, nuplautas morkas, petražolių gumbą stambiai sutarkuokite, nuluptus svogūnus supjaustykite žiedeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai pakepinkite svogūnus.
Sudėkite morkas, 5 min. pakepinkite, po to sudėkite pomidorų tyrę ir dar apie 10 min. pakaitinkite ant lėtos ugnies. Supilkite žuvų sultinį, o kai užvirs - actą. Įberkite druskos, cukraus pagal skonį, įmeskite laurų lapelius, pipirus, gvazdikėlius, cinamono lazdelės gabalėlius ir dar troškinkite 15 min.
Į miltus įmaišykite šiek tiek druskos, maltų pipirų ir apvoliokite žuvų filė. Keptuvėje įkaitinus aliejų iškepkite žuvų gabalėlius - per daug neapskrudinkite. Dar karštas žuvis sudėkite į dubenį, užpilkite karštu marinatu ir ataušinkite. Prieš patiekiant papuoškite citrinų griežinėliais ir žalumynais.