1,3-1,5 kg ešerio, supjaustyto į 6 gabalus,
1/2 puodelio kukurūzų aliejaus,
1 didelio svogūno, supjaustyto pusžiedžiais,
2 susmulkintų česnako skiltelių,
350 g skiltelėmis pjaustytų pomidorų,
2 konservuotų aitriųjų pipirų,
petražolių.
M a r i n a t u i:
4 skiltelių česnako,
1 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių,
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių,
1/2 šaukštelio maltų kmynų,
1 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų,
1/2 šaukštelio malto cinamono,
1/2 puodelio švelnaus baltojo acto,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvies gabalus sudėkite vienu sluoksniu negiliame inde. Pagaminkite marinatą. Sutrinkite juoduosius pipirus ir česnaką piestelėje. Sudėkite džiovintus raudonėlius, kmynus, aitriąsias paprikas ir cinamoną, gautą pastą sumaišykite su actu.
Pagal skonį įdėkite druskos ir marinatu ištepkite abi žuvies gabalų puses. Uždenkite ir padėkite į šaltą vietą 1 valandai. Parinkite ugniai atsparų indą, kuriame žuvis tilptų vienu sluoksniu, ir įpilkite tiek aliejaus, kad būtų apsemtas dugnas. Sudėkite žuvį ir ant jos supilkite visą marinatą.
Ant žuvies sudėkite svogūnus, česnaką, pomidorus ir aitriuosius pipirus, supilkite likusį aliejų. Uždenkite indą ir kepkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių, arba kol žuvis nebebus permatoma. Patiekite iš karto, papuošus petražolėmis.