6 šaldytų jūros lydekų filė (apie 900 g),
3 svogūnų,
3 morkų,
aliejaus,
miltų,
žuvies prieskonių.
M a r i n a t u i:
1 l vandens,
9 proc. acto,
cukraus,
druskos,
6 juodųjų pipirų žirnelių,
2-3 laurų lapų,
šakelės juozažolės.
GAMINIMAS:
Iš marinatui skirtų produktų paruoškite saldžiarūgštį marinatą, atvėsinkite. Žuvies filė atšildykite, įtrinkite žuvies prieskoniais su druska ir palaikykite 1 val. Tuomet supjaustykite gabalėliais, apvoliokite miltuose ir iškepkite aliejuje. Atvėsusią žuvį sudėkite į marinatą.
Svogūnus ir morkas supjaustykite griežinėliais, sudėkite į marinatą. Taip paruoštą žuvį laikykite 1 parą. Žuvį patiekite inde su marinatu, morkų ir svogūnų griežinėliais. Papuoškite petražolėmis. Taip marinuoti galite ir bet kokią kitą mėgiamą baltą žuvį.