1 kg žuvies (karpių, lydekų, sterkų, strimėlių ar ešerių),
2 morkų,
3-4 svogūnų,
2 petražolių šaknų,
2 šaukštų želatinos,
2 laurų lapelių,
po 3 kvapniųjų ir
juodųjų pipirų grūdelius,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Žuvį nuskuskite, išskroskite, nuplaukite ir supjaustykite gabalais. Į puodą sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas, petražoles, svogūnus, o ant jų-perpjautą galvą (be žiaunų), uodegą, pelekus, užpilkite maždaug stikline vandens ir virkite.
Po 20 min. sudėkite žuvies gabalus, įpilkite dar vandens, kad apsemtų, ir virkite atidengtame puode ne ilgiau kaip valandą. Atsargiai išgriebus žuvies gabalus sudėkite į uždengiamą indą, nuovirą perkoškite ir užpilkite ant žuvies. Kai patiekalas atvės, prieš patiekiant 8-10 val. palaikykite šaldytuve.