250 g sūdytų silkių filė,
150 g bulvių,
2-3 svogūnų,
2 saldžiarūgščių obuolių,
2 šaukštų kepimo aliejaus ir
1 šaukšto alyvų aliejaus,
3 kietai virtų kiaušinių trynių,
2-3 šaukštų šviežių petražolių,
žiupsnelio maltų pipirų mišinio.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite šiaudeliais supjaustytus svogūnus, bulves ir atvėsinkite. Įmaišykite silkių gabalėlius ir viską permalkite kartu su nuluptų obuolių skiltelėmis.
Į gautą masę įmaišykite alyvų aliejaus, pipirų ir, jeigu trūksta, druskos. Sudėkite į silkinę, apibarstykite kapotais tryniais ir žalumynais. Patiekiama su duona, bulviniais paplotėliais ar blynais.